Цени

ВЕГА тест

Цена консултация - 150лв.

Д-р Мариела Красимирова работи с НЗОК за вашите кардиологични прегледи, Ехокардиография, велотест и холтер мониторинг.

Теста включва:

  • Извършване на ВЕГА тест и изготвяне на  хранителен профил
  • Ще ви бъде изготвен и индивидуален хранителен режим, на база вашите резултати от теста
  • Определяне теглото на пациента
  • Индекс на телесна маса (ВMI)
  • Процент на телесните  мазнини
  • Процент на скелетна мускулатура
  • Процент на вода в организма
  • Процент на костната маса
  • Максималния ви калориен прием
  • Получавате консултация за да ви помогна да изградите правилни хранителни навици с които да успявате да поддържате теглото си без глад и диети

ТЕСТВАНЕ

Вега тестването произхожда от електроакупунктурата. Пациентът държи метален накрайник с едната си ръка, като върху определена акупунктурна точка на другата ръка (B11) се поставя друг накрайник с формата на писец. И двата накрайника са свързани с апарата, като по този начин се затваря веригата. Определя се IR индекс на резонанс- индивидуалния отговор на организма към даден дразнител- в нашия случай съответната ампула .
Ампулите с извлеци от храна, напитки, консерванти, дори лекарства се поставят в специална сонда, която е част от веригата. Данните се отчитат от скала, която се намира на самия апарат.

Апаратът отчита толерантността ви към 18 вида животински протеини - меса, колбаси и яйца, 17 вида консерванти, подобрители и подсладители, 9 зърнени храни, 15 подправки, 19 млечни продукти, 23 пресни плодове, 6 вида сухи плодове и ядки, 18 вида риба, 6 вида варива и 26 вида пресни зеленчуци ,различни видове олио, сосове ,майонеза и др.. Изследват се прецизно и т.нар. отпускащи храни и напитки-чай, кафе, течен шоколад, кока-кола, какао. Сред тях фигурира и бирата, етиловият алкохол, белите и червените вина , като всички изследвани субстанции са над 240. Изследват се най-разпространените Е-та и алергени.

Пациентът не изпитва дискомфорт по време на самата процедура. Тестът продължава около час и половина. Провежда се в приятна обстановка. След подробния тест се изготвя правилният хранителен план, който е индивидуален за всеки. ВЕГА тест е изключително безвреден за хора от всякакви възрасти.

Кой не може да си прави вегатест? Само хора с пейсмейкари (изкуствен водач на ритъма).

ИНДЕКС НА ТЕЛЕСНАТА МАСА

Body Mass Index ( индекс на телесната маса) е метод, чрез който приблизително можеда се определи, кога ненужните килограми може превръщат в заплаха за нашето здраве. Изчислява се по формула, която взима за база височината и теглото на човек, за да изчисли излишните мазнини в организма.

Хора с показатели от 26 до 27 се считат в повечето случаи че клонят към наднормено тегло. Показания над 30,0 се считат за наднормено тегло и могат да крият риск за здравето на човекът.